“Ik ben Jitske den Haan. Ik heb ervoor gekozen om mijn loopbaan bij de bank af te breken. Met Haan TekstCorrectie heb ik in eigen beheer het leukste onderdeel van het werk bij de bank opgepakt: teksten beter leesbaar maken.”
Meer waarde aan woorden
Schrijven. En dan?
Als je een verhaal, een scriptie of een brief geschreven hebt, laat je de tekst dan door iemand controleren? Je partner, vriend/vriendin, kinderen, ouders? Als het een korte tekst is, zullen ze dat graag voor je doen. Maar zijn ze bij een langere tekst ook nog bereid om het door te lezen? Of eigenlijk liever niet?
De inhoud is belangrijk, op dat gebied ben jij de specialist. Voor een foutloze tekst in heldere taal kun je mij inschakelen. Ik help je graag door moeilijk leesbare zinnen te herschrijven zodat iedereen begrijpt wat jij wilt vertellen. Ook pas ik gelijk spel- en schrijffoutjes aan. Daarbij staat de herkenbaarheid van jouw schrijfstijl voorop.
Haan TekstCorrectie kan met een frisse blik jouw tekst controleren en verbeteren zodat de lezer jouw verhaal serieus neemt.
Waarom tekstcorrectie?
Je wilt een mooie tekst op je website plaatsen, een folder of een brochure schrijven, of een foutloze motivatiebrief voor je droombaan mailen.
Stress bij schrijven?
Goed en foutloos schrijven is niet voor iedereen weggelegd. Dat kan verschillende redenen hebben.
Voor wie is tekstcorrectie bestemd?
Het maakt niet uit of je de tekst vanuit een zakelijk of een persoonlijk oogpunt hebt geschreven. Waar het om gaat: jij hebt een tweede paar ogen nodig. Iemand die voor jou de tekst controleert en aanpast.
Vormen van tekstcorrectie
Wat doe ik bij het corrigeren, redigeren of herschrijven van een tekst?
Klare taal en dyslexie
Bij het schrijven van de tekst voor mijn website heb ik rekening gehouden met taaldrempels. Lees erover in het vertelsel Klare taal.
Laatste berichten:
Taalregels zijn vaak lastig te onthouden en daarom vergeten we ze voor het gemak wel eens. Toch kan je zin dan zomaar een andere betekenis krijgen dan jij wilt vertellen. meer lezen
Het woordje ‘hun’ wordt vaak te pas en te onpas gebruikt. Een ergernis voor veel taalgevoelige mensen. Kun je het ook op een andere manier bekijken? meer lezen
2020: Top drie met de leukste of meest bijzondere opdrachten.